Op deze pagina kun je de opnames van online webinars terugkijken. Helaas kunnen niet alle sessies opgenomen worden. 

Kennissessies junioren 2021

Ben jij een junior en wil je je nog gratis inschrijven voor (één van) de komende kennissessies? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie. 

Kennissessie Tijdrijden - Adriaan Helmantel
In deze kennissessie voor junioren vertelt Adriaan Helmantel over hoe je een tijdrit het beste kan aanpakken. De bondscoach baan - duur heeft veel ervaring als coach bij tijdritten.

 

Kennissessie Jurywerk - Richard Vermeeren
In de kennissessie over het jurywerk vertelt Richard Vermeeren, zo'n 9 jaar jurylid bij de KNWU, over alles wat juryleden doen voor, tijdens en na een wedstrijd.

Kennissessie Topsportleefstijl - Heidi Penterman
In deze kennissessie over topsportleefstijl neemt Heidi Penterman je mee in wat er allemaal komt kijken als je daadwerkelijk topsporter bent. Voor topsporters is sport een 24-uurs job. Je kunt hier de presentatie bekijken en downloaden. Hier kun je de weekplanning downloaden.

 

Kennissessie Prestatiegedrag - Thijs Wagenaar en Susie Cats
In deze kennissessie vertellen Thijs Wagenaar en Susie Cats over het plezier houden of terugvinden. Plezier is namelijk het belangrijkste als je wil presteren, daar zijn genoeg voorbeelden van.

Kennissessie Dopingautoriteit - Wendy Schootemeijer
In deze kennissessie vertelt Wendy Schootemeijer (Dopingautoriteit) over eerlijke, veilige en gezonde sport. Wat is doping? En hoe werkt een dopingcontrole? Er werd uitgelegd welke geneesmiddelen en voedingssuplementen er binnen en buiten wedstrijdverband zijn toegestaan. Wees trots op eerlijke en schone prestaties. Be Proud! Je kunt hier de PowerPoint presentatie van de Dopingautoriteit downloaden.

 

Kennissessie Sportmedische zaken - Robert Kempers
Balans in rust en het beoefenen van je sport is erg belangrijk. Robert Kempers vertelde in de kennissessie 'Sportmedische zaken' over de balans tussen inspanning en herstel. Dit houdt onder andere in: voldoende slapen, goed eten en luisteren naar je lichaam.

Kennissessie Trainingsleer - Louis Delahaije
In deze eerste kennissessie voor junioren vertelt bondscoach bij de NTB, Louis Delahaije, over trainen en trainingsleer. Kijk voor meer informatie én om je in te schrijven op de website van de KNWU Campus.

 

Webinars Dag van de Trainer 2020

 

Training voor jongeren - Louis Delahaije
De dag van de Trainer 2020 is helaas geannuleerd vanwege het coronavirus. Toch hebben de KNWU Campus en de Nederlandse Triathlon bond een webinar georganiseerd over training voor jongeren (12 - 18 jaar) onder leiding van Louis Delahaije.

 

De rol van een trainer - Pepijn Lochtenberg en Roxane Knetemann
Op 30 oktober 2020 organiseerde de KNWU Campus en de Nederlandse Triathlon bond een webinar. Pepijn Lochtenberg (sportpsycholoog) en Roxane Knetemann (pedagoge) gaven handvaten waar de trainers in groepen over konden discussiëren.

Webinar Veelzijdig bewegen;

 

Davy Heijsteeg en Peter Zijerveld vertellen in deze webinar over het belang van veelzijdig bewegen. Kijk voor meer informatie op de productpagina van deze webinar.