Basiscursus soigneur

Na de Basiscursus soigneur ben je als werkzaam binnen alle sporten van de KNWU en alle lagen van de sport; van jeugdwedstrijden in clubverband tot internationale koersen bij professionele ploegen en binnen alle sporten van de KNWU.

Coaching

Dit programma is een onderdeel van de KNWU Trainer 3 opleiding - Wie ben je als trainer-coach? Wie of wat heeft jouw gevormd? Naast dat de coach met deze opleiding zichzelf beter leert kennen, krijgt zij of hij ook tools waardoor hij ook zijn sporters (nog) beter leert kennen. Om vervolgens samen de doelen te bereiken.

Groepsdynamica in de (wieler)sport

Als kaderlid heb je een centrale functie binnen de club. Alle lijntjes komen bij jou samen: materiaal, voeding, trainingen, planningen, koersstrategie, etc. Maar naast deze gebruikelijke taken blijkt er voor optimale sportprestaties meer nodig te zijn; en dat is een goed draaiende groep.

Inspanningsfysiologie

Dit programma is een onderdeel van de KNWU Trainer 3 opleiding - Een diverse trainingsgroep vraagt om een differentiatie in trainingsaanbod en inspanning. Als trainer dien je rekening te houden met het niveau van je sporters en de inspanning die ze kunnen leveren. Kennis over energiesystemen en trainingsprincipes helpen je hierbij.

KNWU Bijeenkomsten

Bekijk hier bij welke bijeenkomsten je kan aansluiten binnenkort!

KNWU Trainer 2

Een KNWU Trainer 2 is een fijne basis voor elke club. Tijdens deze opleiding leer je namelijk de basisprincipes van het training geven aan een aantal (jeugd)leden. Je krijgt de eerste inzichten hoe je een training soepel kunt laten verlopen door middel van didactiek en methodieken.

KNWU Trainer 4

De trainer-coach niveau 4 is werkzaam met sporters die zich bevinden in de fasen talentontwikkeling of topsport van het KNWU- wielerplan. De trainer 4 geeft individuele coaching en training-op-maat aan minimaal 4 sporters die uitkomen in de beschreven teams zoals vermeld bij de benodigde praktijksituatie.

MTB-techniek

Leer als trainer (vanaf niveau 2) hoe je MTB-technieken in kan zetten om je groep vaardiger te maken. Je gaat aan de slag met de technieken ‘bochten’ en ‘basis/aanvalshouding’, wat jou helpt met nieuwe inzichten voor je trainingen.

Opleiding Ploegleider

Wat is nu de taak van een ploegleider? Is hij/zij een manager, leider, planner of coach? Eigenlijk zijn dit allemaal zaken die binnen het takenpakket van een ploegleider (kunnen) horen.

Wondverzorging in de (wieler)sport

Valpartijen, kleine en ernstige verwondingen: ze komen voor bij alle fietsdisciplines. Hoe ga je daar mee om als trainer of soigneur? Wanneer behandel je de wond bijvoorbeeld zelf en wanneer laat je het over aan een arts.

Workshop 'Voeding voor, tijdens en na de koers'

De kerntaak van een soigneur is het verzorgen van de sporters. Onderdeel hiervan is de voeding voor, tijdens en na de wedstrijd. Hoe kun je met de juiste voeding voor nog betere prestaties zorgen? Leer van Jesper Boom, kok bij Team LottoNL-Jumbo, wat jij kan doen met voeding als soigneur bij de club?