Basiscursus soigneur


Kosten
€ 175,-

Licentiepunten
12

Cursusopzet
2 dagdelen

Na de Basiscursus soigneur ben je als werkzaam binnen alle sporten van de KNWU en alle lagen van de sport; van jeugdwedstrijden in clubverband tot internationale koersen bij professionele ploegen en binnen alle sporten van de KNWU.

Dit geldt voor zowel professionele als vrijwillige soigneurs. Je vervult hiermee een unieke en zelfstandige functie binnen het begeleidingsteam van (een groep) sporters.

Je kerntaak als soigneur is het verzorgen van de sporters. Hierbij moet gedacht worden aan het verzorgen van de voeding voor, tijdens en na de wedstrijd, het uitvoeren van de benodigde massages en indien nodig wondverzorging. Daarnaast ondersteun je bij de mentale begeleiding van de sporter, bewaak je de grens tussen belasting en belastbaarheid en informeer je sporters over blessure(preventie).

Soigneur licentie

Om als soigneur aan de slag te gaan in de wielersport dien je in bezit te zijn van de KNWU soigneur licentie. Deze kan aangevraagd worden na het succesvol doorlopen van de Basiscursus soigneur.

Thema’s

Op deze dag worden er diverse thema’s behandeld. Denk hierbij onder andere aan: massage en hygiëne, blessurepreventie en mentale begeleiding.

Voorwaarden

Je bent KNWU basislid en in het bezit van (minimaal) één van de volgende diploma's:

  • Fysiotherapie (incl. inschrijving BIG-register);
  • NGS sportmassage;
  • ESPO;
  • ACE;
  • NVVS (Ned. Vakschool Voor Sportmassage);
  • NESM

Een kopie of scan van je diploma dient aangeleverd te worden via campus@knwu.nl. Je inschrijving voor de opleiding is pas definitief na het inleveren hiervan. Zonder basislidmaatschap en scan of kopie van het diploma is deelname aan deze opleiding niet mogelijk.

Algemene informatie

De kosten van deze cursus zijn inclusief opleidingsmateriaal en catering.

Data

Deze module wordt bij voldoende deelnemers twee keer per jaar verzorgd. In het voor- en najaar. De eerst volgende wordt gepland in het najaar 2019. Zie hieronder.

Agenda

16 november 2019 Apeldoorn 9:30–17:00

Basiscursus soigneur

Op deze dag worden er diverse thema’s behandeld. Denk hierbij onder andere aan: massage en hygiëne, blessurepreventie en mentale begeleiding.

Een voorwaarden aan deelname aan de cursus is een basislidmaatschap van de KNWU en je stuurt een kopie van een van de bovenstaande diploma's.

kosten

€ 175,-